2018

1 januari
Jag var nyss ute på balkongen, och tog ett kort som jag lagt under Väderbilder.

     Såg Godsmagasinet, tänkte på att där var jag som springpojke och hämtade pappersbalar på en dragkärra, de vägde säkert 100 kg, drog kärran nerför Järnvägsgatan ner mot gamla posten. När man korsade Trädgårdsgatan, hade man tur för jag kan inte minnas att där kom någon bil, man var ju tvungen att ha bra fart över korset för kärran skulle ju uppför backen mot Stortorget vidare mot Lilla Torg, tryckeriet låg där på den tiden.

     Tänker på att där vi nu bor, gick tåget genom vårt vardagsrum, fast lite längre ner, vi bor på fjärde våningen.

     Jag har ett svagt minne av att några hundra meter norr om Godsmagasinet låg ett rött trähus som nog användes som Köttbesiktningsbyrån eller .....
skulle vara trevligt med ett foto .....

16 januari
Sitter och tittar ut i regnet och tänker på att 1964 bodde vi Ålstorp och anmälde oss till att ha sommarbarn från Stockholm. Vi skulle ta hand om en flicka på 4-5 år över sommaren.

Jag arbetade i Laholm på den tiden och flickan skulle komma med ett tåg mot kvällningen så det passade att jag skulle hämta henne på stationen efter jobbet. Jag körde upp till stationen, tåget kom och flickorna som hade följt med barnen släppte av en hel del barn med adresslappar runt halsen.

”Vår” flicka syntes inte till. Jag körde nerför backen mot vägporten, men vände, jag tänkte jag måste kanske gå en runda om stationen igen. Där mötte jag en liten flicka med namnlapp ”Ann-Kristin Hassling”, alltså ”vår” flicka. Det kändes mycket bra. Man tänker, vad hade hänt om jag inte hade vänt?

14 februari
Efter några dagars funderande så googlade jag på flickans namn, tro det eller ej, jag fick upp hennes namn. Tog mod till mig, mailade henne och fick svar, hade träffat rätt flicka, hon var nu 53 år, gift, hade barn och barnbarn, Shetlands­ponny­stuteri, ”Humledals Stuteri” i Sörm-
land och hade efter vad jag förstår ett gott liv.

Jag skickade några foto på hennes ”besök” i södra Halland, hon kände igen något kort så tydligen hade vi skickat kort till henne efteråt, jag minns inte. Vi blev nog lika glada båda två, att höras efter 53 år. Mailar varandra då och då.